Arena Hospitality Group Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI ARENA HOSPITALITY GROUP d.d.

 Usvojena dana 24.05.2018., Verzija: 1.0.

Dostupno: na https://www.arenahospitalitygroup.com/ i na recepcijama naših smještajnih objekata.

Sve promjene ove Politike privatnosti bit će dostupne i objavljene na našoj web stranici https://www.arenahospitalitygroup.com/ i na recepcijama naših smještajnih objekata.

Mi u Arena Hospitality Group d.d. i našim ovisnim društvima (u nastavku: ''Društvo'', ''mi'', ''naše'', ''nama'') posvećeni smo zaštiti privatnosti naših gostiju, kupaca, zaposlenika, dobavljača, posjetitelja naših web stranica i svih korisnika usluge koje pružamo (u nastavku: "Vi", ''Vas'', ''Vama'', "Vaše"). Molimo Vas da pažljivo pročitate naša pravila privatnosti (u nastavku: "Pravila privatnosti") kako bismo objasnili način na koji, kao voditelj obrade, obrađujemo vaše osobne podatke.

''Osobni podaci'' su svi podaci koji se odnose na pojedinca (fizičku osobu) čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo u skladu s važećim propisima: Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (u nastavku: ''Opća uredba o zaštiti podataka'', ''GDPR'') i hrvatskim Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

1. O NAMA

Arena Hospitality Group d.d. za turizam i ugostiteljstvo (skraćena tvrtka: Arena Hospitality Group d.d.) je dioničko društvo osnovano u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Puli, Smareglina ulica 3, Republika Hrvatska i posluje u skladu sa zakonodavstvom Republike Hrvatske i pravnom stečevinom Europske unije.

Društvo (izravno ili putem svojih povezanih društava) upravlja i razvija smještajne objekte više i visoke kategorije, te lifestyle kategorije.

Hoteli i turistička naselja Društva smješteni su u ekskluzivnim destinacijama u Hrvatskoj te u poslovnim i regionalnim centrima u Njemačkoj i Mađarskoj. Društvo je također suvlasnik i upravlja kampovima na južnoj obali istarskog poluotoka u Hrvatskoj. Smještajni objekti posluju pod brendovima Park Plaza® i art’otel®, Arena Hotels and Apartments® i Arena Campsites®. Društvo je vlasnik i/ili upravlja sa 15 hotela i 4 turistička naselja, uključujući hotelske sobe, studio apartmane i apartmane te 8 kampova, uključujući parcele, mobilne kućice i apartmane.

Park Plaza Hotels Europe B.V., kompanija registrirana na adresi Viñoly Tower, 5. kat, Claude Debussylaan 14, 1082 MD Amsterdam, Nizozemska (u nastavku „PPHE“), članica PPHE Hotel Group (u nastavku: ''PPHE Grupa''), master je pod-franšize  (eng. master sub-franchisee) marke Park Plaza zajedno s kompanijom Radisson Hotel Group, između ostalih zemalja i u Hrvatskoj, te je dugoročni poslovni partner Arena Hospitality Group d.d.  Arena Hospitality Group d.d. je povjerio PPHE-u određene aktivnosti obrade osobnih podataka te garantira odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

2. SVRHA OVE POLITIKE – ZAŠTITA VAŠIH PRAVA

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju naš pristup obradi bilo kakvih osobnih podataka koje možemo prikupiti od Vas ili koje smo dobili o Vama od treće strane i za koje svrhe obrađujemo vaše osobne podatke. Ova pravila privatnosti se ne odnose na obradu osobnih podataka brendova Park Plaza® i art’otel®. Da biste vidjeli sve informacije u pogledu obrade osobnih podataka brendova Park Plaza® i art’otel® molimo da posjetite https://www.pphe.com/~/media/Files/P/PPHE-Corp/documents/privacy%20policy/Privacy_Policy.pdf (''Opća politika“). Ova Pravila privatnosti utvrđuju i vaša prava u vezi s našom obradom vaših osobnih podataka i vašim pristupom vašim osobnim podacima koje obrađujemo, kako slijedi:

  • Vaše pravo na pristup

Na Vaš upit, odgovorit ćemo obrađujemo li Vaše osobne podatke i, ako je tako, dostaviti ćemo Vam kopiju tih osobnih podataka (zajedno s određenim pojedinostima). Ukoliko zatražite dodatne kopije, Društvo zadržava mogućnost naplate razumne naknade.

  • Vaše pravo na ispravak

Trebali biste ažurirati osobne podatke koje imamo tako da nas izravno kontaktirate poštom, e-mailom ili tako da promjenu izvršite tijekom boravka ili na registracijskoj kartici prilikom prijave na recepciji. Preporučujemo da ažurirate svoje podatke u trenutku kada ih promijenite.

Ukoliko su osobni podaci koje imamo o Vama netočni ili nepotpuni, imate pravo tražiti ispravak. Ako smo Vaše osobne podatke podijelili s drugima, obavijestit ćemo ih o ispravku ukoliko je to moguće.

Na Vaš zahtjev, ukoliko je to moguće i zakonito učiniti, također ćemo Vas obavijestiti s kim smo podijelili vaše osobne podatke kako biste ih mogli izravno kontaktirati.

  • Vaše pravo na brisanje

Možete nas zatražiti da izbrišemo Vaše osobne podatke u određenim okolnostima kao npr. u slučaju kad nam više nisu potrebni Vaši osobni podaci ili u slučaju kada želite povući privolu (ukoliko je primjenjivo). Ako smo Vaše osobne podatke podijelili s drugima, obavijestit ćemo ih o brisanju ukoliko je to moguće. Na Vaš zahtjev, ukoliko je to moguće i zakonito učiniti, također ćemo Vas obavijestiti s kim smo podijelili vaše osobne podatke kako biste ih mogli izravno kontaktirati.

  • Vaše pravo na ograničenje obrade

Možete zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka u određenim okolnostima,  kao npr. u slučaju kada osporavate točnost osobnih podataka ili kada se protivite obradi osobnih podataka. Međutim, to nas neće spriječiti da pohranimo Vaše podatke. Obavijestit ćemo Vas prije no što uklonimo sva ograničenja. Ako smo Vaše osobne podatke podijelili s drugima, obavijestit ćemo ih o ograničenju obrade ukoliko je to moguće. Na Vaš zahtjev, ukoliko je to moguće i zakonito učiniti, također ćemo Vas obavijestiti s kim smo podijelili vaše osobne podatke kako biste ih mogli izravno kontaktirati.

  • Vaše pravo na prenosivost podataka

Vi imate pravo, u određenim okolnostima, zaprimiti osobne podatke koje ste nam pružili (u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu) te ih imate pravo prenijeti trećoj strani.

  • Vaše pravo na prigovor

Imate  pravo uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka:

  • Ukoliko se oslanjamo na naše ili legitimne interese treće strane kako bi obrađivali Vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.
  • Ukoliko obrađujemo Vaše osobne podatke za potrebe izravnog marketinga
  • Vaše pravo vezano za automatizirano pojedinačno donošenje odluka i izradu profila

Vi imate pravo da se na Vas ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koja proizvodi pravne učinke prema Vama ili na sličan način značajno na Vas utječe, osim ako je odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između Vas i nas, dopuštena pravom Unije ili pravom države članice kojem podliježe Društvo te koje također propisuje odgovarajuće mjere zaštite prava i sloboda te legitimnih interesa ispitanika, ili se temelji na Vašoj izričitoj privoli.

  • Vaše pravo na povlačenje privole

Ako se oslanjamo na Vašu privolu kao našu pravnu osnovu za obradu Vaših osobnih podataka, u svakom trenutku imate pravo povući takvu privolu.

  • Vaše pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu

Ako imate primjedbe zbog bilo kojeg aspekta naše prakse privatnosti, uključujući i način na koji smo postupili s vašim osobnim podacima, možete podnijeti prigovor nadzornom tijelu tj. Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Detalje o tome možete pronaći na AZOP-ovoj web stranici www.azop.hr/data protection-agency ili tako da nazovete njihovu telefonsku liniju na 00385 (0) 1 4609-000

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u pogledu ove Politike privatnosti ili želite ostvariti gore navedena prava, možete nas kontaktirati u pisanom obliku i to:

1)    slanjem e-pošte na privacy@arenahospitalitygroup.com, ili/i

2)    putem pošte na adresu Arena Hospitality Group d.d. (za Službenika za zaštitu podataka), Smareglina 3, 52100 Pula, Hrvatska.

3. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO SE ONI KORISTE

Obrađujemo podatke o našim proteklim, trenutnim i potencijalnim gostima, zaposlenicima, kupcima, dobavljačima, korisnicima franšiza, trećim stranama – vlasnicima hotela, partnerima, dioničarima i ostalim pojedincima s kojima komuniciramo. Obrađujemo Vaše osobne podatke u svrhe koje ćemo detaljno objasniti u nastavku, međutim, naše primarne svrhe su: (i) što kvalitetnije pružanje usluga; (ii) unaprjeđenje naše web stranice i / ili usluga te razvoj i oglašavanje nove usluge; i (iii) usklađivanje s važećim pravom, sudskim odlukama, drugim sudskim postupcima ili drugim zahtjevima zakonodavca.

Vaše osobne podatke koristimo osobito za:

  • Izvršavanje naših usluga

1) Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke koje nam se dobrovoljno dajete tijekom korištenja naših web-stranica i / ili usluga:

www.arenaturist.com

www.arenacamps.com

www.arenahospitalitygroup.com

www.atistria.com

www.arenaglamping.com

mobila aplikacija: Hoteli;

mobilna aplikacija: Kampovi;

(u nastavku: ''web stranice'').

Budući da naše web stranice sadrže kolačiće i ostale tehnologije o kojima biste trebali imati saznanja, molimo da posjetite stranicu naše Politike kolačića kako biste dobili informacije o korištenju ovih tehnologija.

Možemo koristiti kontaktne, identifikacijske pojedinosti i pojedinosti o plaćanju koje ste nam pružili kako bi osigurali pružanje usluga koje ste rezervirali putem naših web stranica, putem treće strane, telefonom putem naših telefonskih centra ili putem osobnih rezervacija, ovo bi moglo uključivati informacije poput Vašeg imena i prezimena, zanimanja, adrese, prethodnih podataka o boravku, usluge koje preferirate, broj telefona, spol, državljanstva, broja putovnice, datuma i mjesta izdavanja Vaše putovnice, podatke o plaćanju koji uključuju pojedinosti o kreditnoj kartici i CVV kod, podatke o letu, ime i prezime drugih gostiju na rezervaciji, želje u pogledu sobe, napomene koje ste nam dali i preferirane načine komunikacije. Također, primamo podatke od trećih strana i web stranica, putničkih agenata, društvenih mreža, PPHE grupe i njenih članova, te web stranica za rezervacije/rezervacijskih web stranica, agenata i posrednika treće strane, organizatora sastanaka, konferencija i događaja, restorana i spa usluga rezervacije koje ćemo koristiti u te svrhe. To uključuje provjeru vašeg identiteta, kontaktiranje u vezi s hotelskim rezervacijama i obradu Vaše rezervacije i plaćanja.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke u ovu svrhu?

Možemo dijeliti Vaše osobne podatke s trećim stranama (uključujući i PPHE Grupu) za sljedeće svrhe:

  • slanje podataka za check-in/out prije Vašeg dolaska
  • Da bi potvrdili Vaš identitet
  • Za provjeru kartičnog plaćanja (uključujući postupak predautorizacije koji se provodi prilikom prijave u našim hotelima) i povrata sredstava
  • Da bismo izvršili rezervacije, otkaz i promjenu rezervacije;
  • Kako bismo omogućili Vašu rezervaciju i bilo koje posebne zahtjeve ili zatražene usluge;
  • Kako bismo osigurali usluge članstva u programu vjernosti.
  • Kako bismo Vam, gdje je to moguće, poslali tekst dobrodošlice ili e-poštu sa podacima o boravku, besplatnim uslugama uključujući online check-in zahtjeve u pogledu sobe, napomene o posebnim zahtjevima. 

Zakonitost obrade i rok čuvanja

Koristimo vaše osobne podatke kako bismo izvršili naše obveze u cilju ispunjenja našeg ugovornog odnosa s Vama.

Obrađivat ćemo takve podatke do završetka našeg ugovornog odnosa.

2) Imajte na umu da Vam Arena Hospitality Group neće biti u mogućnosti pružiti uslugu ukoliko nam ne pružite informacije propisane zakonom za registraciju gosta u svim relevantnim registrima:

  • Ime i prezime
  • Vrsta i broj identifikacijske isprave
  • Spol
  • Država i grad prebivališta
  • Država rođenja
  • Državljanstvo
  • Datum rođenja
  • Kategorija boravišne pristojbe (invalidi)

 S kime dijelimo Vaše osobne podatke u ovu svrhu?

S ovlaštenim institucijama i organizacijama Republike Hrvatske, sukladno zakonu, putem elektroničkog sustava "eVisitor".

Zakonitost obrade i rok čuvanja

To je propisano lokalnim zakonom i ti se podaci čuvaju 10 godina od datuma Vašeg boravka.

3) Imajte na umu da smo zakonski obvezni izdati fakturu za pružene usluge kako te u tu svrhu obrađujemo sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa prebivališta

S kime dijelimo Vaše osobne podatke u ovu svrhu?

S ovlaštenim institucijama i organizacijama Republike Hrvatske, sukladno zakonu.

Zakonitost obrade i rok čuvanja

Radi poštivanja odredbi zakona Republike Hrvatske obvezni smo čuvati takve informacije 11 godina od datuma izdavanja računa.

  • Kako bismo mogli komunicirati s Vama putem našeg newslettera i pružiti Vam odabrane poslovne informacije

Prikupljamo i čuvamo osobne podatke, uključujući Vaše ime i kontaktne pojedinosti kao što je adresa e-pošte kako bismo mogli komunicirati s Vama putem naših newslettera i pružiti Vam informacije i pogodnosti vezane uz pružanje naših usluga i o povezanim promocijama i ponudama.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke u ovu svrhu?

Možemo dijeliti te podatke s drugim članovima PPHE Grupe.

Zakonitost obrade i rok čuvanja

U našem je legitimnom interesu koristiti Vaše osobne podatke kako bismo mogli  komunicirali s Vama na taj način. Te informacije obrađujemo najviše sedam (7) godina od datuma naše posljednje interakcije s vama ili trenutka povlačenja privole.

  • Za rješavanje vaših upita i pružanje podrške korisnicima

Kada šaljete upit o našim uslugama ili zahtijevate korisničku podršku u vezi s našim uslugama možemo prikupljati Vaše osobne podatke. Koristimo razna korisnička sučelja kako bismo Vam omogućili pružanje informacije o našim uslugama ili kako bismo odgovorili na Vaše upite. U svakom slučaju se mogu  zatražiti kontakt informacije, zajedno s pojedinostima  o drugim osobnim podacima koji su relevantni za Vaš upit korisničkoj službi. Ove se informacije upotrebljavaju kako bismo mogli odgovoriti na Vaše upite.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke u ovu svrhu?

Možemo koristiti davatelja usluga treće strane kako bi nam pomogli kod zahtjeva klijenata za povratnim informacijama.

Zakonitost obrade i rok čuvanja

Ovisno o prirodi Vašeg upita ili zahtjeva pravni temelj za obradu takvih osobnih podataka bit će:

(a)  To da je obrada neophodna za izvršavanje naših obveza u skladu s bilo kojim ugovorom koji smo sklopili s Vama;

(b)  To da je u našem legitimnom interesu koristiti Vaše osobne podatke na takav način kako bismo Vam osigurali pružanje najbolje moguće usluge; i / ili

(c)   To što ste dali privolu za takvu obradu sve do trenutka povlačenja privole

  • Sigurnost i nadzor:

U mogućnosti smo koristiti video nadzor i snimati osobe unutar ili okolo naših smještajnih objekata. Snimke osoba snimljene video nadzorom sadrže osobne podatke. Video nadzor može snimati i zvuk. Snimke video nadzora mogu biti pregledavane od ovlaštenog osoblja. Postavit ćemo znakove na našim objektima koji će upozoravati da možete biti snimljeni video nadzorom gdje je on u uporabi te će isti znakovi sadržavati kontakt informacije našeg službenika za zaštitu osobnih podataka.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke u ovu svrhu?

Možemo dijeliti Vaše osobne podatke snimljene putem video nadzora s trećim stranama na način propisan zakonom ili kad je to nužno zbog funkcioniranja samog sigurnosnog sistema video nadzora, dakle,  s policijom te pružateljima tehničkih usluga i AHG povezanim društvima kada je to nužno. 

Zakonitost obrade i rok čuvanja

Naš je opravdani legitimni interes koristiti snimke video nadzora u svrhu:

  • osobne sigurnosti naših zaposlenika i gostiju
  • preventivnog djelovanja protiv kriminala i zaštitu naših objekata i imovine od štete
  • zaštite imovine naših gostiju od oštećenja i krađe
  • potpore nadležnim tijelima u prevenciji, otkrivanju i kažnjavanju kriminala.

Takve informacije obrađujemo najdulje šest (6) mjeseci, osim ako imaju biti upotrijebljene kao dokaz na sudu, pred upravnim tijelom, arbitražom ili sličnom postupku.

  • Zapošljavanje/Karijera

Možemo prikupljati osobne podatke u svrhu razmatranja i postupanja po bilo kojem upitu ili prijavi za zaposlenje u našem Društvu. Prikupljamo i obrađujemo podatke koje ste nam dobrovoljno dostavili ili smo ih dobili od trećih strana – agencija za posredovanje u zapošljavanju u gornju svrhu. Osobni podaci mogu se odnositi na vaše ime i prezime, kontakt podatke, podatke o obrazovanju i bilo koje druge podatke sadržane u Vašem životopisu, molbi ili drugom popratnom pismenu. Na oglase za slobodna radna mjesta možete se prijaviti na https://jobs.pphe.com/arenaturist i  https://www.arenaturist.com/hr/o-nama/karijera. Kada se prijavljujete na oglase za radna mjesta koristeći socijalne mreže, uključujući Facebook, možemo prikupljati i podatke koje su javno dostupni putem dotične socijalne mreže. Koristimo te podatke u svrhu komunikacije s Vama vezano  za vašu prijavu za slobodno radno mjesto.

S kime dijelimo Vaše podatke u ovu svrhu?

Ne dijelimo te podatke.

Zakonitost obrade i rok čuvanja

Naš je opravdani legitimni poslovni interes koristiti informacije koje ste nam učinili dostupnim kada se prijavljujete za oglas za slobodno radno mjesto u svrhe koje su gore opisane. Takve informacije obrađujemo na period od tri (3) godine.

 • Poslovna, uprava i pravna usklađenost

Koristimo Vaše osobne podatke u radi vlastite pravne, poslovne i upravne usklađenosti, a  kako slijedi:

  • radi održavanja arhiva
  • radi usklađenosti s našim pravnim obvezama
  • radi ostvarivanja naših prava
  • radi zaštite prava trećih strana
  • vezano za poslovne i statusne promjene kao spajanje, stjecanje od strane drugog društva ili prodaje (dijela) naše imovine.

S kime dijelimo Vaše podatke u ovu svrhu?

Dijelimo ove osobne podatke s našim savjetnicima,  uključujući odvjetnike i knjigovođe te s državnim i regulatornim tijelima.

Zakonitost obrade

Korištenje Vaših osobnih podataka radi statusnih promjena, provedbu naših prava ili zaštite prava treće strane naš je legitimni interes.  Usklađivanje s pravnim obvezama kao što je poštivanje sudskih odluka naša je pravna obveza. Ukoliko dijelimo Vaše osobne podatke koje spadaju u posebne kategorije osobnih podataka, prethodno ćemo zatražiti Vašu privolu.

  • Marketinške komunikacije

Možemo poduzimati slijedeće promidžbene aktivnosti koristeći Vaše osobne podatke:

1)Email marketing

Možemo koristiti informacije koje dobivamo dok Vi koristite naše stranice, komunicirate s nama putem e-maila i/ili koristite naše usluge, slati Vam marketinške poruke putem e-maila kada ste pristali primati takve poruke ili imamo za to drugi pravovaljani razlog.

Postupit ćemo po Vašem zahtjevu da Vam ne šaljemo promidžbeni materijal.

S kime dijelimo Vaše podatke u ovu svrhu?

Mi dijelimo Vaše osobne podatke s trećim pružateljima  e-mail marketing usluga, koji nam pomažu u odrađivanju naših e-mail marketinških kampanja.

Zakonitost obrade

Imamo legitimni interes koristiti vaše osobne podatke u promidžbene svrhe. Slati ćemo Vam promidžbeni materijal putem e-maila samo kada ste za to dali privolu ili imamo drugi pravovaljani razlog za to.

2)Promidžba putem društvenih mreža

Možemo koristiti slijedeće socijalne mreže  na kojima ste registrirani kao Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn. Kada sudjelujete u našim sponzoriranim aktivnostima na socijalnim mrežama možemo s Vašom privolom koristiti podatke kao što su Vaša lokacija, check-in obavijesti, aktivnosti po društvenim medijima, fotografije, promjene statusa, javno dostupne komentare i liste prijatelja. Možemo koristiti informacije koje dobivamo uslijed Vašeg korištenja naših Stranica, e-mail komunikacije s vama ili korištenja naših usluga da bi Vam se oglašavali personalizirano putem kanala socijalnih mreža upravljanih od Facebooka ili drugih.

S kime dijelimo Vaše podatke u ovu svrhu?

Dijelimo vašu e-mail adresu s trećim stranama – pružateljima usluga koji nam pomažu tijekom promidžbenih kampanja. Vaša enkriptirana email adresa se također dijeli s trećim stranama – pružateljima usluga, kao  Facebook-om, pod njihovim pravilima i uvjetima.

Zakonitost obrade

Gdje su vaši osobni podaci u potpunosti anonimizirani, ne trebamo pravnu osnovu za njihovo korištenje kao osobnog podatka jer se takvi više ne smatraju osobnim podatkom u smislu GDPR-a. Međutim, naše prikupljanje i upotreba takvih anonimiziranih podataka može prema drugim zakonima zahtijevati Vašu privolu. Više pojedinosti potražite u našoj Politici kolačića.

Gdje Vaši osobni podaci nisu anonimizirani, naše je legitimno pravo upotrijebiti ih u promidžbene svrhe.

OPĆENITO

Dijete/djeca u smislu ove Politike privatnosti je osoba ispod 16 godina. Možemo prikupljati podatke o djeci kao ime i prezime, dob, adresa samo:

1) kad nas zakon na to obvezuje, na rok propisan zakonom.

2) unutar aktivnosti Artur kluba i Artur Kids Club-a na temelju privole njihovih roditelja ili skrbnika i takvi će podaci odmah biti izbrisani po odlasku djeteta iz objekta

Ova Politika Privatnosti sastavljena je na hrvatskom jeziku, a može biti prevedena i na druge jezike. U slučaju nesklada između hrvatske i engleske ili bilo koje druge verzije hrvatska će verzija imati prednost.

Politika kolačića